Program temeljnega usposabljanja učiteljev in učiteljic za izvajanje programa Začetna integracija priseljencev (ZIP)

30. in 31. marca ter 1. aprila 2021 bo na Andragoškem centru Slovenije potekal 24-urni program temeljnega usposabljanja učiteljev in učiteljic za izvajanje programa Začetna integracija priseljencev (ZIP).

Usposabljanje je namenjeno učiteljem in učiteljicam slovenistike, ki bodo poučevali priseljence v programu ZIP, in kulturnim mediatorjem, ki bodo sodelovali v tem programu. Prednost imajo udeleženci, katerih organizacije so bile izbrane na razpisu za izvajanje programa ZIP s strani Ministrstva za notranje zadeve.

Več o programu usposabljanja najdete v vabilo.

Obvezno fotokopijo diplome, s katero dokazujete izpolnjevanje osnovnih pogojev za pristop k usposabljanju (Odredba o smeri izobrazbe  učiteljev v izobraževalnem programu za odrasle Začetna integracija priseljencev, Uradni list RS, št. 57/2011), pošljite na el. naslov neda.dordevic@acs.si.

Usposabljanje bomo izvedli v živo, na sedežu ACS. Pred izvedbo usposabljanja bomo opravili še eno strokovno presojo glede varne izvedbe delavnice v živo. V kolikor bi se epidemiološko stanje v državi spremenilo, bomo v skladu s priporočili poiskali drugi termin za izvedbo usposabljanja v živo.

Obveščamo vas, da so vsa prosta mesta na delavnici že zasedena. Hvala za razumevanje.

Tretji dan usposabljanja, ki smo ga 1.4.21 zaradi ukrepov Vlade RS in epidemiološkega stanja v državi odpovedali, bomo izpeljali 5. maja 21.

Trajanje: 24 pedagoških ur
Število točk: 1,5
Kotizacija: /
Rok za prijavo: 26. marec 2021
Kontaktna oseba: Neda Đorđević (01/5842 544, neda.dordevic@acs.si)